Inspiratie alom op OMConference 2023

Inspiratie alom op OMConference 2023

4-10-2023

Copagro was erbij op OMConference 2023, de hoogmis voor de marketeer!

Ook de ogen en oren van onze marketingverantwoordelijken waren gebrand op de enthousiaste sprekers, die een boeiende kijk gaven over hoe we aan ‘valued marketing’ kunnen doen anno 2023.
Met uitdagingen als duurzaamheid, innovaties, de vele crisissen en de sterk evoluerende digitale technologieën en ontwikkelingen hebben we heel wat opgemerkt en onthouden we o.a. volgende tips:
 
✔️ Zorg voor een inspirerende missie & cultuur en kies voor empathisch leiderschap met een hart voor je merk, je klanten en je eigen mensen.
✔️ Wees niet bang, maak je eigen verhaal. Doe aan personal branding.
✔️ E-commerce en fysieke winkels kunnen echt wel synergetisch zijn.
✔️ Het halo-effect is slechts het topje van de ijsberg. Kwalitatieve PR boost je imago, merkpositionering en geloofwaardigheid.
✔️ Doe gerust wat choco op je boterham… Een vleugje humor in je communicaties kan. (check 😉)
✔️ Denk minder rationeel en meer relationeel, want 82% van de klanten (ook B2B) die een emotionele vertrouwensband ervaart met je merk, loopt niet meer naar de concurrentie.
✔️ Menselijkheid valt niet te vervangen door algoritmes omdat het ziel en imperfecties mist.
✔️ Voor contentcreatie heb je eigen expertise nodig. AI is een interessante hulplijn en ontdekking.
✔️ Sustainability is en blijft een hot topic waar elk bedrijf, elke afdeling en elk individu zijn steentje aan kan bijdragen.
✔️ Accountability is van groot belang om het effect van marketingactiviteiten in kaart te brengen, de nodige inzichten te verwerven en bij te sturen waar mogelijk.